Neugodan miris ispod pazuha - Saznajte kako ga izbjeći!

Neugodan miris ispod pazuha – Saznajte kako ga izbjeći!

Neugodan miris ispod pazuha – Saznajte kako ga izbjeći i što je najbolje koristiti!

Znojenje je prirodni proces ljudskog tijela pri kojem se tijelo oslobađa nepotrebnih štetnih tvari. Neugodan miris ispod pazuha posljedica je stvaranja bakterija. Znoj u kombinaciji s vrućninom stvara idealnu podlogu za razvoj bakterija, koje pak uzrokuju neugodan miris.

Evo nekoliko smjernica kako bi to izbjegli:

  • Svakodnevno se tuširajte. Važno je da dobro posušite područje ispod pazuha jer bakterije vole kombinaciju topline i vlage. Pri tome koristite suh i čist ručnik.
  • Nosite odjeću od prirodnih materijala, kao što je pamuk ili lan. U prirodnim materijalima koža diše.
  • Nosite odgovarajuću obuću i odjeću, koja treba biti prozračna kako bi se izbjegla iritacija i maceracija (vlaženje) kože.
  • Redovito uklanjajte dlačice ispod pazuha – to će pridonijeti i smanjenju neugodnih mirisa.
  • Kod jako vrućih ljetnih dana, kada se pojačano znojite i neugodni mirisi su izraženiji, možete oprati sapunom područje ispod pazuha više puta dnevno. Napravite to čak i ako ste negdje vani. Ili ako ste u žurbi koristite vlažnu maramicu.
  • Klonite se stresa. Kad ste u stresu, pod pazuhom se puno brže razmnožavaju bakterije.
  • Izbjegavajte jako začinjenu hranu.

 

Svaka osoba znoji se različitim stupnjevima. Kod nekoga je taj proces nevidljiv, dok se neki obilno znoje, što utječe na kvalitetu života. U svakom slučaju, čak se prekomjerno znojenje može riješiti.

Djeca se također u određenoj dobi počinju jače znojiti i znoj zna imati neugodan miris. Individualno je kod svakog dijetetea. Stoga, naravno, pitajte pedijatra za savjet, iako je to često stupanj sazrijevanja dijeteta.

Kako su dezodoransi često vrlo različitog sastava jer sadrže mirise, konzervanse, soli aluminija mijenjaju pH kože prema lužnatom pa mogu uzrokovati crvenilo i iritaciju kože pazuha.

U lokalnoj terapiji potrebno je koristiti kremu ili bezalkoholni spray koji djeluju antiperspiracijski, antibakterijski i kao dezodorans jer sprečavaju razvoj bakterija na mjestima nanošenja.

 

Stoga je važno koristiti dezodoranse i preparate koji ne narušavaju pH kože pazuha, a i nemaju agresivne mirise i alkohol, te ne sadrže aluminijske soli.

Mi Vam preporučamo Aloe Ever-Shield Deodorant Stick. On pruža cjelodnevnu djelotvornu zaštitu protiv neugodnih mirisa, ali naravno ne sprečava znojenje, jer znojenje je prirodan proces zdravog organizma.

Važno je što ne sadrži štetne aluminijske soli, koje sprečavaju znojenje. U sastavu ima stabilizirani gel aloe vere, tako da ga mogu koristiti i djeca.

Može se nanijesti izravno nakon tuširanja ili nakon depilacije voskom ili brijanja. Ne izaziva crvenilo, već ga ublažuje, te nema osjećaja peckanja. Također ne ostavlja tragove na odječi.

Aloa vera je poznata po svom blagotvornom djelovanju i sve o gelu aloe vere možete pročitati ovdje.

 

Aloe Ever-Shield Deodorant Stick možete naručiti ovdje.

 

 

Svidio Vam se članak Neugodan miris ispod pazuha – Saznajte kako ga izbjeći!?

Podijelite ga s prijateljima!

Hvala na čitanju!

 

 

Napomena:

Ova internet stranica je nezavisni poslovni partner kompanije Forever Living Products.

Svi preporučeni proizvodi na ovoj stranici su sastavljeni na osnovu višegodišnjeg iskustva naših korisnika, te nisu zamjena za preporučenu medicinsku terapiju.

Spomenuti dodaci prehrani na ovoj internet stranici nisu nadomjestak ili zamjena uravnoteženoj prehrani.

 

Napišite odgovor

Nećemo objaviti vašu email adresu.