Suha koža - 5 jednostavnih načina da smirite suhu kožu od glave do pete!

Suha koža – 5 jednostavnih načina da smirite suhu kožu od glave do pete!

Suha koža – 5 jednostavnih načina da smirite suhu kožu od glave do pete!

Suha koža je vrlo zahtjevna i osjetljiva. Bilo koji tip kože može postati dehidriran u bilo koje doba godine, ali na sreću to je lako riješiti. Ključ za njegu je – biti nježan prema koži, osobito osjetljivoj koži. To naročito vrijedi kada koža treba obnovu kako bi bila hidratizirana.

Postoje neki okolišni čimbenici koji uzrokuju suhoću i dehidraciju kože. To su izlaganje suncu i centralno grijanje, unos alkohola i kofeina,…

Postoje neki jednostavni koraci koje možete poduzeti kako biste se sada pobrinuli za suhu kožu!

1. Počnite s vlasištem

Vlaženje vlasišta često se zaboravlja, ali je izvrsno mjesto za početak. Ako je koža suha postoji i vjerojatnost da je i vlasište suho. Za borbu protiv suhoće potražite proizvode za njegu kose koji sadrže ulje jojobe. Ulje jojobe poznato je po svojim hidratantnim svojstvima, osobito za kosu. Da biste zaista maksimalno iskoristili hidratantni potencijal proizvoda, najprije napravite lagani nježni piling vlasišta da se oslobodite mrtve kože koja može umanjiti učinak apsorbcije hidratantnih sastojaka iz proizvoda za kosu (pr. maska, ulje, šampon,…).

Aloe Jojoba Shampoo je idealan za sve tipove vlasišta jer je na bazi aloe vere koja regenerira kožu općenito, iznutra i izvana.

forever aloe jojoba shampoo

Aloe Propolis Creme je krema sa stabiliziranim gelom aloe vere i propolisom. Posebno je namijenjena suhoj, hrapavoj ili gruboj koži, te koži sklonoj iritacijama, kod pucanja kože (posebno na rukama) i nekih bolesti (poput psorijaze i sl.).

aloe propolis creme

2. Pronađite svoj serum

Serumi su moćni proizvodi za njegu kože zbog njihove pametne formulacije. Oni sadrže visoke koncentracije aktivnih sastojaka, koji prodiru mnogo dublje u kožu nego hidratantne kreme ili losioni, zbog malih pa zato i više mobilnih veličina molekula u sebi. Kožu je potrebno hidratizirati i tu veliku ulogu ima hijaluronska kiselina.

Forever Alpha-E factor je serum koji vlaži kožu iznutra, normalizira i uravnotežuje suhu kožu te joj pruža osjećaj glatkoće.

forever-alpha-e-factor

3. Brinite o svojem rublju

Jako je važno kakvu odjeću nosimo. Treba biti pamučna i prozračna ili od drugih materijala pout svile, lana, viskoze i sl. Koža treba “disati”, a s odjeće koju nosimo dobro ispran prašak i omekšivać (ako ga koristite).

4. Skidanje šminke

Prvo, ono što ne bi trebali koristiti za skidanje šminke su vlažne maramice upravo za tu namjenu. Da bi tako dugo ostale vlažne, sadrže jako veliku količinu konzervansa, alkohola i anti-bakterijskih sredstava koja isušuju kožu i doprinose prijevremenom starenju. Umjesto toga koristite obične pamučne maramice ili vatu za lice i micelarnu otopinu ili kvalitetno mlijeko. Za skidanje šminke oko očiju kombinirajte micelarnu otopinu uz dodatak ulja za kožu. Micelarna otopina nježno djeluje na kožu i uklanja nečistoče dok ju ulje njeguje.

5. Voda

Pijenje puno vode nahraniti će suhu i dehidriranu kožu iznutra prema van. važno je piti dovoljne količine vode svaki dan.

Svidio Vam se članak Suha koža – 5 jednostavnih načina da smirite suhu kožu od glave do pete!?

Podijelite ga s prijateljima!

Hvala na čitanju!

Napomena:

Ova internet stranica je nezavisni poslovni partner kompanije Forever Living Products.

Svi preporučeni proizvodi na ovoj stranici su sastavljeni na osnovu višegodišnjeg iskustva naših korisnika, te nisu zamjena za preporučenu medicinsku terapiju.

Spomenuti dodaci prehrani na ovoj internet stranici nisu nadomjestak ili zamjena uravnoteženoj prehrani.

 

Napišite odgovor

Nećemo objaviti vašu email adresu.