Uspješan MLM - Kvalitetan proizvod i kvalitetan sustav

Uspješan MLM – Kvalitetan proizvod i kvalitetan sustav

Uspješan MLM – Kako znati jesmo li na pravom putu?

Uspješan MLM – Kako ga ostvariti?

Mrežni marketing, Network Marketing ili MLM su sinonimi. Na našim se prostorima najviše koristi izraz MLM, što je skračenica za „Multi Level Marketing“ i sve je prisutniji u svijetu, te uspješno funkcionira više od 30 godina.

MLM je posao u kojem suradnici rade umreženo te uhodanim sistemom dovode usluge i proizvode do maloprodajnih potrošača.
Maloprodaja proizvoda i usluga se obavlja između familije, prijatelja, susjeda, radnih kolega ili nepoznatih osoba. Kompanije MLM-a, ne plaćaju reklame u medijima, već izdvajaju novac za “direktnu razmjenu informacija 1 na 1“. Kompanija za koju radite koristi svoj novac za Vašu stimulaciju i stimulaciju Vaših suradnika u korist napredovanja. Proviziju isplaćuju Vama i Vašim suradnicima kao mjesečnu zaradu ili bonus koji ste osobno ostvarili, te nema drugih posrednika.
Posao u mrežnom marketingu je pravedno nagrađen. Svaki novi član, suradnik ili distributer kupuje robu po nižim cijenama i ostvaruje svoju zaradu na razlici između nabavne i prodajne ili preporučene cijene.
Suradnici ili distributeri sami koriste proizvode koje promoviraju, i tako osobno govore drugima o njihovoj kvaliteti.
Cilj sponzora i suradnika je uključiti nove osobe u posao te na taj način graditi mrežu jer tako dobivamo zaradu i od naše mreže. Suradnik također treba pomagati i educirati nove suradnike kako bi i oni uspješno uključili svoje kolege, prijatelje,…
Bit MLM-a je da grupa nezavisnih suradnika rade zajedno radi zajedničke koristi. Tako je svatko plaćen prema ostvarenom učinku po marketinškom planu tvrtke.

 

Dakle, da bi mogli govoriti o uspješnom MLM-u on mora imati kvalitetan proizvod (ili uslugu) i kvalitetno razrađen sustav.

MLM ili klasičan način prodaje?

MLM se pojavio kao konkurencija klasičnom načinu prodaje.

Proizvođač se na ovaj način približava potrošaču, pa tako i cijena proizvoda postaje povoljnija. MLM izbjegava visoke troškove koji su nezaobilazni u klasičnim poslovom poslovanju. U MLM-u posao obavlja registrirani potrošač, zato proizvodi i mogu biti i jeftiniji u odnosu na kvalitetu koji nude.

Zadatak MLM-a je pronalaženje onog dijela populacije koji je zainteresiran za kupovinu, odnosno korištenje roba i usluga.

 

Istine i zablude o MLM-u!

Postoje mnoge zablude o MLM-u jer se mnogi ilegalni, piramidalni i lančani sustavi pokušavaju predstaviti kao MLM sustav. MLM nema nikakve veze s priamidalnim sistemom, niti akviziterstvom.

Razlike između MLM-a i akviziterstva su:
-nema prodaje “od vrata do vrata” i nuđenja proizvoda i usluga s ciljem da se proda
-za uspjeh nije nužna prodaja proizvoda, već je potrebno drugima ponuditi i omogućiti ulazak u potrošačku mrežu MLM-firme i preporučiti korištenje proizvoda i usluga
MLM nudi sponzoriranje, pomoć sponzora u radu, rad na sebi je potreban za uspjeh u tom poslu

Pri radu u  MLM kompaniji potrebno je usvojiti određeno znanje. Sigurno uspijeva samo onaj koji radi i trudi se usvojiti postupak rada u cjelovitosti.  Mnogi ne uspiju u MLM-u ali iz razloga što nisu pravilno radili a ne dovoljno radili.

MLM Vam omogućuje neovisnost i osjećaj slobode, osjećaj da Vi upravljate svojim životom, usmjeravate ga kuda želite ići.

 

Zapamtite, Vrijeme je novac, ne trošite ga uzalud.

Želite li više informacija o tome kako uspjeti u MLM-u i je li to za Vas pročitajte u članku Pronalazite li sebe u MLM-u?

 

 

Svidio Vam se naš članak Uspješan MLM – Kvalitetan proizvod i kvalitetan sustav?

Podijelite ga s prijateljima!

Hvala na čitanju!

 

 

 

 

Napomena:

Ova internet stranica je nezavisni poslovni partner kompanije Forever Living Products.

Svi preporučeni proizvodi na ovoj stranici su sastavljeni na osnovu višegodišnjeg iskustva naših korisnika, te nisu zamjena za preporučenu medicinsku terapiju.

Spomenuti dodaci prehrani na ovoj internet stranici nisu nadomjestak ili zamjena uravnoteženoj prehrani.

 

Napišite odgovor

Nećemo objaviti vašu email adresu.